Μακαρόνια Λαχανικών με κόκκινη σάλτσα
Οδηγίες
Συστατικά
3 άτομα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 tbsp ελαιόλαδο
- 3 tbsp τοματοπελτέ
- 1 κύβος βοδινού κρέατος
- 1 tsp στεγνά βότανα: θυμάρι ή ρίγανι
- 250 g μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 tsp ζάχαρη
- 400 g τομάτα κόνκασε
- αλάτι & πιπέρι
- 700 g κολοκυθάκια
- τριμμένο τυρί για σερβίρισμα
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος
24 λεπτάΧρόνος Αναμονής
5 λεπτάΒαθμός δυσκολίας
ΕυκολίαΜέσο κόστος
ΜεσαίοΟδηγίες
-
Στη Μάικρο Κανάτα 1λ, αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και 2κ.σ ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με το κάλυμμα και ψήνουμε για 3' στα 600watt.
-
Προσθέτουμε στη Μάικρο Κανάτα 1λ., τον τοματοπελτέ, θρυμματισμένο τον κύβο βοδινού κρέατος, τα στεγνά βότανα, το μοσχαρίσιο κιμά, τη ζάχαρη, την τομάτα κόνκασε, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας το Αναδευτήρα.
-
Καλύπτουμε τη Κανάτα με το κάλυμμα της και ψήνουμε για 9' στα 600 watts, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο.
-
Χρησιμοποιούμε τον Κόπτη Χειρός Σπιράλ με τον Κόκκινο Κόπτη για σχήμα σπαγγέτι και κόβουμε τα κολυκυθάκια.
-
Βάζουμε 400ml νερό στη βάση του Μεγάλο Μάικρο Μούλτι .Τοποθετούμε τα ''μακαρόνια'' απο κολοκύθι στο τρυπητό. Toποθετούμε το τρυπητό στη βάση, καλύπτουμε με το κάλυμμα και μαγειρεύουμε για 9-12' στα 900 watts (9' για αλ- ντεν- τε ''μακαρόνια'' λαχανικών , 12' για πιο μαλακά ''μακαρόνια'' λαχανικών ). Αφήνουμε να σταθεί για 5'. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1κ.σ ελαιόλαδο.
-
Σερβίρουμε τα μακαρόνια λαχανικών με σάλτσα τομάτας και τριμμένο τυρί.