Ψητός μπακαλιάρος με ζαμπόν Serrano
Οδηγίες
Συστατικά
2 άτομα
- 4 χοντρά κομμάτια μπακαλιάρου ± 100 γρ. (το καθένα)
- φρέσκο πιπέρι
- 4 φύλλα δάφνης ή βασιλικού
- 4 λεπτές φέτες ζαμπόν Serrano
- 1 φέτα ψωμί για προθέρμανση
Χρόνος προετοιμασίας
5 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος
8 λεπτάΒαθμός δυσκολίας
ΕυκολίαΜέσο κόστος
ΜεσαίοΟδηγίες
-
Γαρνίρουμε με πιπέρι τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τοποθετούμε ένα φύλλο δάφνης σε κάθε ένα από αυτά.
-
Τυλίγουμε κάθε κομμάτι με μία φέτα ζαμπόν Serrano.
-
Προσθέτουμε τη φέτα ψωμί μέσα στο Μάικρο Γκριλ και έχοντας το κάλυμμα σε χαμηλή θέση, τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμμάτων για 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα στα 900 watts για να προθερμανθεί.
-
Απομακρύνουμε τη φέτα ψωμί και αμέσως τοποθετούμε τον τυλιγμένο μπακαλιάρο μέσα στο ζεστό Μάικρο Γκριλ. Με το κάλυμμα σε χαμηλή θέση, μαγειρεύουμε στα μικροκύμματα για 5 λεπτά στα 900 watts.
-
Σερβίρουμε με ζυμαρικά ή λαχανικά μαγειρεμένα στον ατμό.
* Εάν τα φιλέτα του μπακαλιάρου είναι λεπτά, διπλώνουμε καθένα από αυτό, ώστε να έχουμε πιο χοντρά κομμάτια. Και τα τέσσερα κομμάτια πρέπει να χωράνε στο κέντρο του Μάικρο Γκριλ.