Γλυφιτζούρια με σοκολάτα και καρύδα (χωρίς ψήσιμο)
Οδηγίες
Συστατικά
4 άτομα
- 25 g μαύρη σοκολάτα
- 50 g ψητή τριμμένη καρύδα
- 50 g μασκαρπόνε
- 25 g ζάχαρη
- 25 g μαύρη σοκολάτα
- 12 ξύλινα καλαμάκια
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος
2 λεπτάΧρόνος Αναμονής
30 λεπτάΒαθμός δυσκολίας
ΕυκολίαΜέσο κόστος
ΜεσαίοΟδηγίες
-
Σπάμε σε ίσα κομμάτια τα 25 γρ. σοκολάτα και τα τοποθετούμε στην Μάικρο Πλας Κανάτα 1λ. Τοποθετούμε το κάλυμμα και μαγειρεύουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 360W. Ανακατεύουμε και τη ξαναβάζουμε στα μικροκύμματα για 45''. Περιμένουμε να κρυώσει για 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε έως ότου η σοκολάτα να έχει λιώσει εντελώς.
-
Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα, το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε αμέσως χρησιμοποιώντας τη Σπάτουλα Σιλικόνης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
Τοποθετούμε τη Φόρμα Σιλικόνης Μίνι Μάτζικ μέσα στο Δοχείο Κατάψυξης Χαμηλό 2,25λ. και μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα στις 24 κοιλότητες που διαθέτει. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στο ψυγείο για 2 ώρες.
-
Λιώνουμε τα υπόλοιπα 25 γρ. σοκολάτας όπως στο Βήμα 1 και έπειτα χρησιμοποιώντας τη λιωμένη σοκολάτα ενώνουμε τα γλυφιτζούρια μας.